Шлюб з італійцем

Шлюб з італійцем

Якщо ваш обранець італієць і незабаром вам має бути таке важливе і радісна подія життя, як весілля, то ця стаття для вас. Підготовка до весілля — це не тільки приємні моменти — вибір сукні, кілець, дизайну запрошень і меню святкового столу, але, на жаль, це ще і паперова бюрократія, тим більше, якщо ваш майбутній чоловік — іноземець.

У цій статті ми постараємося грамотно пояснити, як укласти шлюб з італійцем з юридичної точки зору, які необхідні документи і в яких державних органах ви обов’язково повинні побувати, щоб отримати дозвіл на укладення шлюбу з громадянином сонячної Італії.

Розглянемо юридичні нюанси, які очікують вас в Італії, в разі укладення шлюбу в цій країні і відповімо на питання як укласти шлюб з італійцем в Росії.

Укладення шлюбу з італійцем на території Італії

Якщо наречена, що має російське громадянство, має закордонний паспорт з дійсною візою і митної відміткою про легальне перетині кордону, то вона відразу може відправлятися в російське консульство в Італії за довідкою, яка виключить можливі заборони і обмеження на укладення шлюбу (наприклад, нерасторгнутом шлюб з російським громадянином і т.д.) Цей документ має назву — Nulla Osta al matrimonio (Скорочено — Nulla Osta). Список документів, необхідних для отримання такої довідки ви можете отримати в спеціальній довідковій службі консульських відділів посольства.

Попередній запис в консульство обов’язкове. Зробити її можна двома способами: на сайті http://roma.rustum.com/index/sdf і по таксофону 895 898 95 61. Без попереднього запису вас не приймуть, так що запишіться і збирайте необхідні документи.

У призначений день і точно визначений час ви зобов’язані з’явитися в посольство і швидше за все вже через годину (за умови, що всі потрібні документи в надані) ви отримаєте Nulla Osta. Вартість такого документа — 27 євро + гербова марка (marca da bollo), яка стоїть 14,62 євро. Однак це ще не все. Передбачена обов’язкова легалізація апостилем в префектурі. Зазвичай протягом трьох днів префектура повертає легалізовану належним чином Nulla Osta.

І … Уперед до заповітної мрії! Nulla Osta і закордонний паспорт нареченої разом з carta d’identita нареченого-італійця необхідно подати в комуну за місцем проживання нареченого, де дату церемонії можна призначити в найближчі півроку. Майте на увазі, що реєстрація шлюбу в Італії платна — до 300 євро і в який нас випадку обов’язкова присутність перекладача, послуги якого також необхідно сплатити.

Корисні адреси в Італії:

Консульський відділ посольства РФ в Римі:

  • Via Nomentana, 116, 00187, Roma, Italia.
  • Телефон: +39 06 442-34149, 442-35625

Генеральне Консульство Росії в Мілані:

  • Via Sant’Aquilino, 3, 20148, Milano, Italia.
  • Телефон: +39 02 400-92113, 487-06041, 487-05912

Генеральне консульство Росії в Генуї:

  • Via Ghirardelli Pescetto, 16, 16167 Genova Nervi, Italia.
  • Телефон: +39 01 372-6047, 372-6304

Генеральне консульство Росії в Палермо:

  • Via Salvatore Meccio, 16, 90100 Palermo, Italia.
  • Телефон: +39 091 329-379

Укладення шлюбу з італійцем в Росії

Список документів, необхідних для укладення шлюбу в Росії, буде трохи відрізнятися.

Для нареченої — громадянки Росії буде потрібно:

  • паспорт російський
  • свідоцтво про розірвання шлюбу (при наявності, звичайно).

Для нареченого — громадянина Італії необхідні наступні документи:

  • свідоцтво про народження (estratto dell’atto di nascita);
  • довідка про вільному стані (certificate di stato libero), яка видана не пізніше 6 місяців тому;
  • свідоцтво про розірвання попереднього шлюбу (при наявності).

Всі перераховані вище документи наречений може отримати в своїй комуні, а легалізувати в префектурі. Документи повинні бути перекладені на російську мову, а переклад завірений нотаріально.

Необхідні документи та квитанцію, яка засвідчує оплату держмита, молодята повинні надати в ЗАГС за місцем проживання нареченої. Термін, протягом якого призначають дату одруження (зазвичай 1 місяць), можливо скоротити при наявності у вас проїзних документів на більш ранню дату. Свідоцтво про шлюб, отримане в Росії, підлягає обов’язковій легалізації консульством в Італії.

Корисні адреси в Росії:

Консульська Канцелярія Посольства Італії в Москві:

  • Якиманська Набережна, 10.
  • Телефон-комутатор: +7 (495) 796-96-92 / 916-54-49 / 916-54-51.
  • E-mail: [email protected]

Генеральне консульство Італії в Санкт-Петербурзі:

  • Театральна пл., 10.
  • Телефон-комутатор (+7 812) 3123217, 3123106, 7188095.
  • Факс (+7 812) 5715150.
  • E-mail: [email protected]

Важливо! Після закінчення двох років після укладення шлюбу з італійцем, його російська дружина може запитувати дозвіл на отримання італійського громадянства. Якщо подружжя має дітей (у тому числі і усиновлених) цей термін скорочується до 1 і 1,5 років відповідно. Але це вже інша історія і інша стаття.

Автор: Катерина Сергієнко

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

*

code

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: